Zo tover je een donkere ruimte om in een zee van licht

  • door

Onze tandartspraktijk heeft er sinds kort een nieuwe vestiging bij. We werken nu op drie locaties. Het is een inpandige ruimte die bij de eerste bezichtiging wat somber en donker aandeed. Omdat de locatie, indeling en huurprijs paste bij ons budget en onze wensen, hebben we doorgezet. De volgende stap was het uitruimen en schoonmaken van de nieuwe ruimte. Prioriteit nummer één was het kiezen van de juiste verlichting. Ik wilde het pand een sfeervolle en veel lichtere uitstraling geven.

LED-panelen voor systeemplafonds

Door de hele ruimte waren systeemplafonds aangebracht. Het zou zo mooi zijn als we die panelen zouden kunnen vervangen door iets lichtgevends. Een beetje googelen leerde ons al gauw dat er LED-panelen bestaan die makkelijk in een systeemplafond gependeld kunnen worden. Vanwege de grote ruimte zouden we een flink aantal LED-panelen nodig hebben. Daardoor werd het nóg belangrijker dat we deze tegen een scherpe prijs zouden kunnen aanschaffen. Ik tikte in de zoekbalk: LED Panelen winkel online kopen en kwam vervolgens op de site van BES LED. Daar verkopen ze A-kwaliteit panelen met minstens 2 jaar garantie. Je kunt kiezen uit verschillende kleuren, variërend van warme, neutrale tot koude kleuren. De warme tinten zijn voor ons niet handig om bij te werken. Toch willen we liefst voorkomen dat de uitstraling van onze praktijk al te klinisch wordt. We zijn namelijk gespecialiseerd in het werken met patiënten die angst hebben voor de tandartsbehandeling. Daarom kozen we voor een neutrale kleur. Op strategische plekken hebben we immers ook speciale werklampen, zodat we zelf altijd goed zicht hebben.

Vakkundig advies

Het is bij BES Led heel goed gelukt om daadwerkelijk voordelig in te kopen. Wat mooi is dat de prijs gelijk is aan die van een groothandel, maar dat de geboden service dezelfde is die je in een speciaalzaak zou krijgen. We hadden advies nodig van een vakspecialist omdat het formaat van de panelen iets afwijkt van de standaardmaten. We zijn uitstekend geholpen door de klantenservice bij het kiezen van het juiste formaat. Onze panelen zijn vierkant maar er zijn ook rechthoekige en ronde vormen beschikbaar. De meeste panelen zijn direct leverbaar. Inschakelen doen wij met een wandschakelaar maar in de meeste gevallen kun je ook een dimmer gebruiken. De meeste lampen hebben 50.000 branduren. Het vermogen kan variëren van 24W tot 60W. Inmiddels werken we alweer twee maanden in de nieuwe vestiging. Het is een frisse en lichte praktijk geworden, een prettige ruimte om in te werken. Door al die verlichting merk je niet eens dat er geen ramen zijn.