Zo straalt jouw bedrijf professionaliteit uit

  • door

Als je je eigen bedrijfje hebt, weet je vast en zeker hoe belangrijk de eerste indruk is die klanten van jou hebben. Vooral kleine bedrijven moeten het hebben van mond-tot-mond reclame en een professionele eerste indruk is dus de eerste stap tot goede reclame. Maar wat is nou precies zo’n professionele uitstraling en hoe kan je dit bereiken? In deze blog geef ik een aantal tips over hoe jij jouw bedrijf een professionele look kan geven. 

Een strak design

Een groot deel van je potentiële klanten zal van jouw bedrijf horen via kennissen of simpelweg via het internet. Hoe dan ook, bijna iedereen zal eerst een kijkje nemen op je website. Het is dus van groot belang dat jouw website er strak en netjes uitziet. Dit betekent niet alleen dat alles duidelijk te vinden moet zijn en dat de website makkelijk werkt. Dit betekent ook dat de stijl van de website overeenkomt met de algemene stijl van jouw bedrijf. Geef de website bijvoorbeeld de kleuren van het logo van jouw bedrijf en gebruik hetzelfde lettertype. Door alles consequent te houden, heeft de klant gelijk een duidelijk beeld van jouw bedrijf en dit straalt professionaliteit uit. Deze tips kun je uiteraard ook toepassen op alle sociale media waarop jouw bedrijf actief is en bijvoorbeeld op kleine dingen als visitekaartjes en flyers. 

Professionele werknemers

Zoals ik al zei, zullen potentiële klanten eerst even kijken op jouw website. Als ze jouw bedrijf echter interessant vinden, zullen ze hoogstwaarschijnlijk contact opnemen. Ze komen dan in contact met jou of een van jouw medewerkers. Jij en je medewerkers zijn als het ware het visitekaartje van het bedrijf. Het is dus erg belangrijk dat alle medewerkers professionaliteit uitstralen. Dit begint uiteraard bij de looks. Zorg dat alle werknemers passende kleding hebben als ze op een afspraak gaan. Of dit heel formeel moet zijn of slechts business casual, is afhankelijk van de industrie van jouw bedrijf. Bij het onderdeel van looks horen ook dingen als het soort auto waarin je werknemers rijden. Iemand kan zich nog zo netjes gekleed hebben, maar als hij of zij komt aanrijden in een verroeste rammelbak zal dit niet professioneel overkomen. Overweeg daarom ook eens de optie van mkb lease. Dit is een vorm van leasen die gericht is op mkb’s en hierdoor erg flexibel is. Zelf heb ik voor mijn bedrijf twee auto’s geleased, die elke werknemer mee kan nemen als ze ergens op een afspraak gaan. Zo ben je ervan verzekerd dat de klant een professionele eerste indruk heeft van jouw bedrijf.