Werken en studeren tegelijk doe je zo!

  • door

De een wilt liever jarenlang studeren en dan fulltime aan de slag te gaan bij een bedrijf wat aansluit bij hun studie. De ander moet niet denken aan leren iedere avond en jaren op school zitten voor een diploma. We zien steeds meer dat jongeren tegelijkertijd willen leren en werken. Er zijn een hoop combinaties waar je aan kunt denken. Het is verder ook een persoonlijke voorkeur en wat je het beste kunt bespreken met een potentiële werknemer. Hoe je dit kunt doen? Lees snel verder!

Werken en studeren in de bouw

Houd je niet van de schoolbanken, maar vind je leren wel leuk? Je kunt werken en studeren tegelijk. Denk bijvoorbeeld aan een opleiding en functie in de bouwsector. De bouwsector heeft een tekort aan personeel en zijn zeker bereid een werk en leer functie aan te bieden. Zo kun je een schuur bouwen met sandwichpanelen en heb je dit een week geleden geleerd. Het voordeel is dat je verschillende projecten oppakt, betaalt krijgt terwijl je leert en je uiteindelijk kunt doorgroeien in het bedrijf. Veel bedrijven bieden tegenwoordig ook deeltijd opleidingen aan die je zelf niet hoeft te betalen. Zo werk je overdag en ga je twee avonden naar school.

Een traineeship volgen

Heb je al wel diploma’s, maar nog niet voldoende ervaring voor een functie. Een hoop bedrijven bieden traineeships aan. Een traineeship houdt in dat je in een leertraject wordt meegenomen en tegelijkertijd ook aan het werk bent. Misschien zie je geen traineeship vacature openstaan bij het bedrijf waar je aan de slag wilt, maar dit kun je zelf ook voorstellen. Zo kun je bij ieder bedrijf een open sollicitatie opsturen, maar kun je ook reageren op een functie waar je nog niet voldoende ervaring voor hebt met een traineeship als voorstel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *