Waarom een goede bureaustoel zo belangrijk is

  • door
Bureaustoel

Een bureaustoel is een voorwerp wat eigenlijk helemaal niet genoeg gewaardeerd wordt. Mensen kopen er gewoon eentje die er wel prima uitziet, en zitten daar dan in voor de komende tien jaar. Dat is niet alleen zonde van een kans op een mooie stoel, maar ook gewoon ontzettend dom. Een bureaustoel helpt je namelijk erg veel met het behouden van een goede vorm tijdens het werken. En dat is onmisbaar tegenwoordig, omdat zo veel mensen erg lang achter elkaar zitten tijdens het werken. Want een stuk meer banen zijn hedendaags achter een bureau. En natuurlijk ook omdat het thuiswerken zoveel groter is geworden. Dus een goede bureaustoel is nu belangrijker voor mensen dan ooit. 

Slecht voor je rug en postuur

Zoals dus al eerder gezegd is het hebben van een slechte bureaustoel erg slecht voor je vorm. Dit komt omdat een goedkope en slecht gevormde bureaustoel niet je figuur goed ondersteund. Je zit te erg in elkaar gezakt, waardoor je rug continu krom is. Of de hoogte is niet goed, waardoor je continu naar boven of naar onder aan het werken bent. Wat tevens ook niet goed is voor je nek. Een goede bureaustoel kan daar dus erg veel mee helpen. Omdat deze zonder dat je er op hoeft te letten een goede vorm voor je bewaren, waardoor je lange periodes achter elkaar kan werken zonder pijn te hebben. Natuurlijk betekent dat niet dat je geen pauzes hoeft te nemen! Nog even een stukje bewegen en uit die stoel gaan elke zoveel uur is nog steeds belangrijk, en moet je zeker niet vergeten.

Slecht voor je productiviteit

Als ik de harde werkers niet kan overhalen met het vorig genoemde argument, zal deze wat meer aanspraak hebben. Met een slechte bureaustoel, en de bijbehorende slechte vorm, is het erg makkelijk om rugproblemen te krijgen. Als je deze problemen krijgt, wordt het werken een stukje lastiger om het zacht uit te drukken. Het komt er dus op neer dat als je continu een slechte stoel gebruikt, het uiteindelijk slecht zal zijn voor je productiviteit. En dat is gewoon compleet onnodig, omdat het zo makkelijk is om een fatsoenlijke bureaustoel te vinden. Er zijn genoeg winkels waar je terecht kan, en online heb je met een klik van de muis in minder dan een dag er eentje op de stoep staan. Kort gezegd, er is geen enkele reden om niet een fatsoenlijke bureaustoel aan te schaffen. Werk is belangrijk, maar je lichaam is belangrijker!