Vacatures bouw: gooi het roer om!

  • door

Mijn vriend werkt al vele jaren in de bouw. Het zijn roerige tijden daar zoals je ongetwijfeld gehoord hebt. Bouwprojecten gaan niet altijd door, er komen steeds strengere regels en tegelijkertijd zijn er juist heel veel huizen nodig. Mijn vriend volgt alles op de voet en houdt mij ook op de hoogte van dit alles. Maar dit soort nieuws en ontwikkelingen maken de toekomst voor hem ook heel onzeker. Hij houdt echt van zijn werk. Hij is dol op zijn baan. Het idee dat hij meegeholpen heeft aan een gebouw dat daarna nog, hopelijk, tientallen en misschien wel honderden jaren, blijft staan, is heel bijzonder. Ik kan me dat wel voorstellen. Zijn werk krijgt concreet vorm en aan het eind van een bouwperiode staat er ook daadwerkelijk iets. Iets waar je trots op kan zijn. Toch heeft mijn vriend ook moeite met de onzekerheid. Hoe moet hij verder? Kan hij nog wel verder in het vak waar hij zo van houdt?

Vacatures bouw: tijd voor iets nieuws

Ik ken het wereldje niet zo goed dus het is voor mij lastig om te oordelen hoe het nu zit en wat mijn vriend het beste kan doen. Ik wil hem daar graag bij helpen, maar of ik echt goed advies kan geven betwijfel ik. Maar toen ik zelf eens een beetje ging zoeken kwam ik wel wat interessante vacatures bouw tegen. Er waren er namelijk ook een paar waar ze leerlingen vroegen. Nu is mijn vriend geen leerling meer, maar het daagde me opeens dat hij misschien wat nieuwe vaardigheden of bekwaamheden kon leren zodat hij inzetbaar was op meerdere terreinen. We spraken daar met elkaar over en mijn vriend besloot de sprong te wagen. Natuurlijk zou hij als leerling voorlopig even wat minder gaan verdienen, maar hij kon zo wel een investering voor de toekomst maken.

Meer zekerheid

Mijn vriend werd dus leerling dakdekker, een heel andere tak van sport dan wat hij tot nu toe had gedaan. Hij vindt het geweldig. Niet alleen leert hij nieuwe vaardigheden aan, hij vergroot zijn kansen op de arbeidsmarkt aanzienlijk. Hij heeft nu veel meer vertrouwen in de toekomst en dat geeft hem meer rust. En hij vindt het ook heel leuk om weer te leren. Al met al kan een zoektocht naar vacatures bouw je leuke resultaten opleveren. Ga zelf eens rondstruinen op internet. Wie weet wat je daar vindt!