Online boekhouden als zzper: dit moet je weten

  • door
online boekhouden zzper

Boekhouden hoef je niet meer altijd uit handen te geven. Als je een groot complex bedrijf hebt is het natuurlijk altijd slim om dit niet allemaal zelf te regelen. Maar begin je pas net en heb je geen personeel, dan kun je dit prima zelf. Wil je online boekhouden als zzper? De mogelijkheden zijn eindeloos.

Zoek een programma uit

online boekhouden zzper

Een boekhoudprogramma uitzoeken is een persoonlijke keuze. Het hangt simpelweg af van jouw wensen en behoeften. Maak je bijvoorbeeld veel kosten die je op de zaak wil schrijven? Dan is het belangrijk dat je snel en simpel bonnetjes kunt inscannen. Wil jij je ritten of uren bijhouden? Dan heb je een uitgebreide urenregistratie nodig. Daarnaast is het prettig als je een boekhoudprogramma vindt met een bankkoppeling zodat je rekening automatisch gekoppeld is aan je administratie.

De kosten van online boekhouden

Sommige boekhoudprogramma’s zijn vrij duur, maar er zijn ook andere – en vaak ook goede – programma’s die je rond de tien tot vijftien euro per maand kosten. Een boekhouder inhuren is een stuk duurder, dus als jij je het boekhoudprogramma eigen kunt maken ben je voordeliger uit.