Mijn top 3 favoriete vloerbedekkingen

  • door

Zoals je vast wel weet is in bijna elk huis de vloer wel anders. Veel vloeren lijken op elkaar, maar weinig zijn exact hetzelfde. Een vloer geeft een bepaalde sfeer in de woning en is daarom erg belangrijk. Er zijn veel verschillende soorten vloerbedekkingen die ieder zijn eigen voordelen en nadelen hebben. In dit artikel vertel ik mijn top drie favoriete vloerbedekkingen voor jullie in willekeurige volgorde.

De houten vloer

De houten vloer ken iedereen eigenlijk wel. Het prachtige van houten vloeren vind ik dat ze bij elke huisstijl gebruikt kunnen worden en dat elke houten vloer uniek is doordat hout een natuurlijk product is. Geen boom is precies hetzelfde en dit maakt de houten plakken allemaal uniek. Het enige nadeel van houten vloeren is dat je ze enorm goed moet onderhouden en dat ze niet extreem duurzaam zijn.

PVC vloeren

PVC vloeren lijken enorm op houten vloeren en voelen vaak ook bijna hetzelfde! Echter zijn de PVC vloeren niet van hout gemaakt, maar van PVC. Dit is een harde vloer die enorm duurzaam is. Ze gaan dus enorm lang mee en zijn ook nog is makkelijk schoon te maken. Het nadeel van dit soort vloeren is echter dat ze relatief duur zijn in vergelijking met andere soorten vloerbedekking.

Tapijt

Je ziet het niet heel vaak, maar het blijft toch een favoriet van mij: de tapijtvloer. Tapijt voelt altijd zo lekker zacht en warm onder je voeten. Het is de ideale vloer voor kinderen om op te spelen. Voor ouders is de vloer helaas wat minder leuk, omdat het schoonmaken van deze vloeren veel tijd en moeite kan kosten.

Dit waren mijn favoriete soorten vloerbedekking. Wil jij nou binnenkort een nieuwe vloer aanleggen? Neem dan nu nog een kijkje op martijndewitvloeren.nl voor de mooiste vloeren.