Maak deze fouten niet als beginnende muziekproducer

  • door
MIDI keyboard kopen

Kort geleden ben je gestart met het produceren van muziek. Hiervoor heb je al een Ableton en een hoofdtelefoon aangeschaft en wellicht wil je binnenkort ook een MIDI keyboard kopen. Nu je echter muziek wilt gaan maken merk je dat dit nog best moeilijk is en je wilt liever geen fouten maken. Wij bespreken de meest gemaakte fouten in dit artikel, zodat je hierop kunt letten.

MIDI keyboard kopen

Harde muziek maken

Een veelgemaakte fout van beginnende producers is dat ze te harde muziek willen maken. Natuurlijk wil je opvallen met je muziek, maar een hoger volumeniveau gaat helaas ten koste van de kwaliteit. Het kan er namelijk voor zorgen dat je muziek gaat kraken en dat wil je natuurlijk liever voorkomen.

Je tracks alleen laten horen aan familie en vrienden

Het is natuurlijk ontzettend leuk als je familieleden en vrienden je complimenteren met je muziek. Maar hun mening is niet geheel objectief. Ze geven om jou en vinden wat je maakt daarom al sneller mooi. Ook zullen ze je niet willen kwetsen, waardoor ze eventuele kritiek sneller voor zich houden. Om erachter te komen of je muziek echt goed is, kun je daarom beter ook reacties van forumleden vragen.