Kaptafel ontwerpen: zó doe je dat!

  • door

Je eigen kaptafel ontworpen is heel leuk om te doen en je krijgt er een mooie kaptafel voor terug die geheel bij jouw stijl past. Maar hoe doe je dit nu eigenlijk? In dit artikel leggen wij het je stap voor stap uit.

Stap 1: Koop een kaptafel

kaptafel

Als eerste heb je natuurlijk een kaptafel nodig. Dit kan een complete kaptafel zijn, maar je kunt ook helemaal zelf een kaptafel maken van bijvoorbeeld een bureau of een kast. Houd bij het maken van je keuze rekening met de ruimte in en de stijl van je kamer. Kies ook een kruk of stoel uit die bij je kaptafel past. Kun je niets vinden wat je mooi vindt of bij jouw kamer past? Wees dan creatief en schilder een kaptafel, bureau of kast in een bijpassende kleur!

Stap 2: Kies je spiegel

Nu is het tijd om je spiegel uit te kiezen. Een grotere spiegel is vaak handiger, maar een kleinere spiegel kan natuurlijk ook. Je kunt kiezen voor een wandspiegel of een spiegel op de tafel plaatsen. Of allebei!

kaptafel

Stap 3: Plaats verlichting

Het is belangrijk dat je jezelf goed kunt zien als je je make-up op doet. Goede verlichting kan daarom niet ontbreken. Je kunt kiezen voor hanglampen, staande verlichting of spotjes rondom je spiegel!

Stap 4: Kleed je kaptafel aan

Een lege kaptafel is vaak niet echt mooi. Kijk daarom hoe je je kaptafel kunt aankleden. Dit kan met potjes, flesjes en make-up kwasten, maar het kan ook leuk zijn om wat decoratie toe te voegen.