Het gemak van thuis werken

  • door

Wanneer je de vrijheid hebt vanuit het werk om ook thuis te werken, dan is het wel eens fijn om die kans te pakken. Vooral omdat je soms op kantoor niet altijd te doen krijgt wat je wilt doen, omdat er altijd wel wat tussen komt of je een klein beetje afgeleid raakt door collega's. Dan is thuis werken natuurlijk ideaal en fijn om te doen. Maar dan moet je er wel voor zorgen dat je thuis een goede plek hebt om te werken met alle gemakken die je op kantoor ook zou kunnen hebben. 

 

Zorg voor een ruimte waar je in alle rust kan zitten

Het is natuurlijk ook wel fijn om aan de keuken tafel, of een andere tafel in huis, te gaan zitten. Maar we weten allemaal dat we dan toch ook best wel snel afgeleid kunnen zijn. Vaak zien we dan dingen die we in het huishouden kunnen doen. Zoals even snel poetsen, of de vloer doen, of alvast het avondeten gereed maken zodat het daarna alleen maar opgewarmd hoeft te worden. Of je gaat voor de televisie zitten in de woonkamer en dan komt er uiteindelijk niets van werken terecht. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Daarom kan het best wel handig zijn om een aparte kamer te hebben. Hij hoeft natuurlijk niet groot te zijn, maar groot genoeg om er goed in te werken. Zorg er wel voor dat je een snelle internetverbinding hebt, wat bijvoorbeeld met glasvezel kan. Zo kan je gemakkelijk nog mails versturen of via de drive bij de bestanden die je nodig hebt.

 

Thuis geen ruimte om rustig te werken

Dan is het ook altijd nog een optie als je niet naar kantoor gaat om in een koffie tentje te gaan zitten. Voor mij kan dit heel fijn werken, maar dat verschilt natuurlijk ook per persoon. Zelf doe ik altijd oortjes in met muziek, ga ergens in een hoekje zitten en ga dan vol aan de slag met werken. Vaak krijg ik dan meer gedaan dan wanneer ik thuis zit en soms zelfs dan wanneer ik op kantoor zit. Ik vind het dan vooral fijn dat ik tussendoor wat mensen kan kijken, kan genieten van een lekkere cappuccino en toch gewoon rustig kan werken. Want wanneer mensen namelijk zien dat je aan het werk bent en dan ook nog eens muziek in hebt, laten ze je al sneller met rust. Anders heb je nog wel eens de kans dat mensen tegen je blijven praten, en dan krijg je alsnog het werk niet gedaan wat gedaan moet worden.