De voordelen van een tuin scherm voor je tuin

Ben je een echte tuinfanaat? Zo iemand die regelmatig nieuwe beplanting koopt voor je tuin, het niet erg vindt om een hele dag in je tuin te vertoeven om alles om te spitten, te harken en het gras te maaien? Iemand die alle trends bijhoudt op tuingebied? Dan is wellicht een mooi tuin scherm voor je tuin ook wel wat voor jou. Dit dient als erfafscheiding, waardoor je meer privacy hebt. Je kunt dan tijdens een zomerse dag ongestoord lekker in je zomerkleding zitten zonder bekijks van de buren. Je kunt zo'n tuin scherm in diverse soorten hout kopen, zodat je hem kunt afstemmen op jouw tuin. Zo kun je diverse looks creëren. Je kunt bijvoorbeeld een tuin scherm kopen in douglas hout, hardhout warm vurenhout of grenenhout. Wil je een opvallender soort, dan kun je kiezen voor zwart geïmpregneerde tuinschermen. Een tuin scherm is er in diverse afmetingen. 

Zelf plaatsen of laten plaatsen?

Uiteraard kun je, indien je handig bent een tuin scherm zelf plaatsen. Er zit altijd een handleiding bij. Je kunt hem ook laten plaatsen, dan betaal je natuurlijk uurloon aan de werklui. Als het tuinscherm eenmaal staat is het wel belangrijk hem goed te onderhouden. Gebruik geen hogedrukspuit, want het vuil verdwijnt dan wel, maar je kunt op die manier ook eenvoudig het hout beschadigen. Je kunt de schutting beter reinigen, met een reinigingsmiddel dat speciaal geschikt is voor hout. Nadat je het tuin scherm gereinigd hebt kun je het impregneren met een houtolie of beits. Je behandelt het hout dan tot in de kern. Op deze manier worden vuil en water afgestoten, het hout blijft tevens heel mooi van kleur. Je kunt dit jaarlijks toepassen. Het kan ook zijn dat je last hebt van groene aanslag op je tuin scherm. Dit zijn algen; een algenverwijderaar is in dit geval nuttig. 

Wat betaal je voor een tuin scherm?

Uiteraard zijn er goedkope en duurdere varianten te krijgen van een tuin scherm. Een douglas tuinscherm in de maat 180×180 kun je al krijgen voor 80 euro. Schermen van vurenhout of grenenhout in dezelfde maat heb je al vanaf 60 euro. Leuk weetje: er zijn zelfs inklapbare tuinschermen te koop in hippe kleuren. Deze zijn gemaakt van hoogwaardig polyester en kosten rond de 50 euro. Deze zijn vuil- en waterafstotend en houden zonlicht tegen. Je kunt tevens een uitschuifbaar tuinscherm kopen van polyesterstof gecombineerd met aluminium, hier betaal je rond de 75 euro voor. Welk tuin scherm voor jou geschikt is hangt af van je persoonlijke wensen en smaak. Welke je ook kiest, het zorgt voor meer privacy, is eventueel wind- en zonlichtwerend en kan ook nog stijlvol staan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *