De goedkoopste zorgverzekering vinden in drie stappen

  • door

Het is bijna weer het einde van het jaar en dit betekent dus ook dat je bijna weer de mogelijkheid krijgt om over te stappen van zorgverzekering. Jaarlijks stappen duizenden mensen over van zorgverzekering met als hoofdreden dat ze ergens anders een stuk goedkoper uit kunnen zijn. Dit komt doordat de zorgverzekeraars hun premie en voorwaarden jaarlijks wijzigen en dus hoeft jouw huidige zorgverzekering volgend jaar niet meer het beste bij je te passen. Een nieuwe zorgverzekering kan je eenvoudig vinden, mits je de volgende drie simpele stappen goed doorloopt.

Stap 1: behoeftes

Wanneer je een zorgverzekering gaat zoeken is het belangrijk dat je goed weet wat je allemaal verzekerd wilt hebben. Het is dus handig om een lijstje te maken van alle wensen en behoeftes die je hebt op het gebied van je zorgverzekering. Hierbij is het belangrijk dat je denkt aan je eigen risico, maar ook of je een aanvullende zorgverzekering neemt. Wanneer je met regelmaat naar de fysio moet, dan raad ik een aanvullende zorgverzekering zeker aan.

Stap 2: vergelijk

Wanneer je alles op een rijtje hebt, kan he gaan beginnen met vergelijken. Door de vele vergelijkingssites die er op internet te vinden zijn kan je snel en makkelijk alle zorgverzekeringen met elkaar vergelijken. Vul je gegevens en je wensen in op https://www.zorgkiezer.nl/om een duidelijk overzicht te krijgen van alle zorgverzekeringen die aan jouw wensen voldoen.

Stap 3: kiezen

Ten slotte is het alleen nog de taak om een zorgverzekering te kiezen die jij bij jezelf vindt passen. Wanneer je een zorgverzekering hebt gekozen, kan je deze vaak al eenvoudig afsluiten op de vergelijkingssite waar je de verzekering hebt gevonden. Zo kost het je zelf weinig moeite en wordt alles voor je geregeld.