Beetje heet onder de voetjes

  • door
ventilatoren

In het voorjaar en zeker hoogseizoen wil het nog wel eens wat heet onder de voetjes worden in ons doorgaans koude kikkerlandje. Zo koud is het tegenwoordig helemaal niet meer, met temperaturen tot 40 graden celcius. Nu we die barrière ook doorbroken hebben zie je in steeds meer huishoudens en op steeds meer werkplekken ventilatoren verschijnen. En terecht ook, want het zijn bijna onmenselijke temperaturen. In Nederland zijn airco’s nou eenmaal niet heel gebruikelijk, ook niet per se milieuvriendelijk en de hele dag met een waaier lopen waaien is ook alles behalve wenselijk. Helemaal upcoming is de plafondventilator, hierover later meer.

De keuze is reuze, wat kies jij?

In de huidige retail en etail markt is het aanbod ventilatoren enorm. Je kunt kiezen uit talloze verschillende types van staande ventilatoren tot hangende plafondventilatoren, vloer- en tafelventilatoren en in allerlei stijlen. Een soort pick & mix voor de airconditioning in je huis is het tegenwoordig. Bedenk daarom dus van te voren even goed voor wat voor ruimte je een ventilator zoekt. De ventilator in industriële stijl die zo schitterend staat in dat bedrijfspand in een oude fabriek staat natuurlijk wat minder fraai in een oude molen. Daarnaast is het belangrijk om na te denken over de wezenlijke ruimte die geventileerd moet worden. Hierbij moet je denken aan het vermogen van een ventilator om lucht door een ruimte te verspreiden. Die kleine schattige ventilator is natuurlijk niet zo praktisch in je evenementenhal, hoe leuk die ook staat. Grotere en duurdere ventilatoren komen bovendien vaak met meerdere standen waardoor je zelf de gewenste blaaskracht kunt kiezen. 

Waar ligt het plafond?

De plafondventilator is aan echte opmars bezig, vraag en aanbod gaan bijna door het dak heen zo te zeggen. Doordat die niet in de weg staat en het een praktisch tijdloos design is kun je met een ventilator aan het plafond eigenlijk overal uit de voeten. Met name in grote ruimtes kan een plafondventilator juist een mooi ruimtelijke uitstraling verzorgen. Denk hierbij aan evenementenhallen, restaurant zalen, maar ook de grotere salons en woningruimtes. Een stoere plafondventilator kan op die manier naast praktische verkoeling ook als decoratief instrument gebruikt worden. Ventilatoren zijn er dus in overvloed en er is voor ieder wat wils. Je moet wel goed bedenken of de ventilator die jij op het oog hebt ook past qua technische specificaties en uitstraling bij de ruimte waar je hem voor wilt hebben. Wees selectief, er is immers aanbod genoeg. Veel plezier met het kiezen van jouw ventilator!