Arbeidsmiddelen keuren door een onafhankelijke keurmeester

  • door
arbeidsmiddelen keuren

Veiligheid is een van de belangrijkste dingen op het werk. Voor veel bedrijven staat veiligheid tegenwoordig zelfs op nummer 1. Helaas heeft het even geduurd voordat er veel aandacht kwam voor veiligheid. Er zijn namelijk een aantal vervelende ongelukken aan vooraf gegaan. Deze ongelukken hebben in sommige gevallen nare gevolgen gehad. Om deze ongelukken in de toekomst te voorkomen, is het van belang om je arbeidsmiddelen te keuren. Arbeidsmiddelen keuren moet door een professional gebeuren.

arbeidsmiddelen keuren

Welke arbeidsmiddelen kunnen er gekeurd worden?

Op dit moment zijn er allerlei arbeidsmiddelen die regelmatig gekeurd dienen te worden. Zo moeten elektrische arbeidsmiddelen, brandblusmiddelen, klimmateriaal, hijsmiddelen en noodverlichting regelmatig gekeurd worden. Echter is het wel van belang dat deze arbeidsmiddelen door een onafhankelijke keurmeester worden gekeurd. 

Het belang van een goede inspectie

Een goede inspectie is erg belangrijk om ongelukken te voorkomen. Door het uitvoeren van inspecties, is de kans groot dat er veel vervelende ongevallen zijn voorkomen. Denk aan ongevallen met elektrische arbeidsmiddelen. Als deze arbeidsmiddelen niet regelmatig gekeurd zouden worden, is de kans op bijvoorbeeld een kortsluiting groot. Kortom, het inspecteren van arbeidsmiddelen is zeker geen overbodige luxe.