3 leuke manieren om de herfst door te komen

  • door
palletranden

We kunnen er niet meer omheen: het is door en door herfst. Een paar dagen geleden werden we alweer geconfronteerd met de winterse perikelen die in het vooruitzicht liggen. Persoonlijk vind ik de winter heerlijk. Ik weet alleen nooit zo goed wat ik in de herfst moet doen. Het weer is nou niet bepaald uitnodigend om het huis te verlaten. Gelukkig heb ik door de jaren genoeg manieren gevonden om mezelf te vermaken tijdens het ellendige, grauwe weer van het najaar. Aangezien ik vast niet de enige ben die zich van tijd tot tijd verveelt gedurende dit seizoen, deel ik in mijn blog vandaag 3 manieren om de herfst door te komen!

#1 Alleen of samen spelletjes spelen

Een all time favorite voor vermaak is spelletjes spelen. Stiekem kun je dit op meerdere manieren doen. Ga bijvoorbeeld op de ouderwetse tour en nodig mensen uit voor een gezellig avondje bordspellen. Combineer het met een hapje en een drankje en jullie zullen gegarandeerd een leuke tijd hebben! Heb je echter geen zin om mensen over de vloer te hebben? Ook dan kun je nog steeds spelletjes spelen. Tegenwoordig zijn er genoeg geweldige games die voor uren vermaak zorgen. Deze week kwam zelfs Google met zijn eigen antwoord op gamen met de Stadia. Gamen is echt een ontzettend goede manier om de herfst door te komen. Mijn enige probleem? Ik heb inmiddels te veel spellen om te spelen en te weinig tijd!

#2 Knutselen en creatief zijn

Ben je een beetje creatief en artistiek? Dan is de herfst hét ideale seizoen om lekker de handen uit de mouwen te steken. Uiteraard moet je hier wel de ruimte voor hebben. Je kunt immers niet (altijd) in de buitenlucht aan de slag. Wanneer je een redelijk grote schuur of loods hebt, dan kun je je lol op. Zelf vind ik het leuk om zo nu en dan een groot project te starten. Van tevoren maak ik dan een ontwerp, dan verzamel ik de materialen en vervolgens ga ik het echt maken. Zo heb ik laatst een nieuwe bloembak gemaakt geheel van oude palletranden. Het heerlijke aan deze activiteit is dat er geen limiet is. Je kunt alles doen en laten wat je wilt. Mijn tip: maak wel vooraf een duidelijk plan. Anders eindig je aan het eind van de herfst met allerlei half afgemaakte knutselwerkjes. 

#3 Lekker ontspannen

Ten slotte vind ik het heerlijk om mezelf in deze periode te trakteren op een leesboek. Er gaat voor mij niets boven op de bank loungen met een dekentje, kop thee en een goed boek terwijl het buiten rotweer is. Uiteraard hoef je niet een boek te kopen als dat niet je ding is. Misschien kom jij wel helemaal tot rust door een plaat aan te zetten of door een goede puzzel te maken. 

Soms hebben we niet veel nodig om ons te vermaken. Zeker in de herfst zijn vaak die kleine dingen juist zo bijzonder prettig!